Umeå studentkår bjuder in till två mässor

Umeå studentkår hälsar alla studenter välkomna med två mässor i början av vårterminen.

Välkomstmässan går av stapeln den 23 januari i Universum. Anmälan senast 18 januari

Sportmässan Try it out och aktivitetsdagen Hälsa på campus 5 mars i Universum. Anmälan senast 22 februari

Välkomstmässan 23 januari

Umeå studentkår fyller hela universum med ideella föreningar och företag för en dag med intressanta möten och roliga upptåg.

Etablering av monter sker från kl 8.30. Dagen börjar kl 10 och slutar kl. 14.30.

Under lunchen, 12-13 kommer uppträdande att ske på övre plan i Universum-huset.

Välkomstmässan har en lång historia. Under 80-talet började Umeå studentkår att anordna inskrivningsdagar då studenterna kunde komma och skriva in sig på kåren. Oftast uppkom problemet med långa köer och för att råda bot på kö-tristessen bjöd kåren in några företag och föreningar som kunde göra tillvaron i kön lite mer roligare. Välkomstmässan var född.

Nu för tiden arrangeras välkomstmässan på hösten av Umeå universitet medan mässan på våren arrangeras av Umeå studentkår.

Vi bjuder in företag och föreningar med olika ekonomiska förutsättningar.
Vissa står på stabila ekonomiska grunder medan några är nystartade och kanske behöver lägga sin ekonomi på annat.

Vi har valt en prismodell där vi som arrangörer föreslår ett pris och det är upp till er att välja hur mycket ni vill betala för er plats.

Ni väljer ett pris mellan 0 kr – 5000kr.

Vi gör ingen skillnad på deltagande organisationer.

Våra rekommenderade avgifter
För nystartade föreningar 500kr.

För etablerade företag 5000kr.

Det ni får av deltagaravgiften är ett bokbord som är i storleken 120×70 cm med tillhörande 2 stycken stolar. Trådlöst internet.
Golvytan som bordet står på är 150 x 120 cm.

Om ni behöver större ytor, boka en plats och hör av er till oss så noterar vi era storleksspecifikationer.

Kostnadsfritt för Umeå studentkårs kontrakterade samarbetspartners, kårsektioner och kårföreningar samt akademiska föreningar.

Boka monterplats 23 januari

Kontaktinformation
Henrik Bjelkstål, Informationssekreterare 070-308 72 11

Soyja Halleros, Ansvarig för medlemsnytta 070-686 90 11

Try it out – 5 mars

Umeå studentkår har sedan 2017 arrangerat en terminåterkommande sportmässa kallad, Try it out. Målgruppen är studenter och anställda på universitetet som är eller vill bli mer fysiskt aktiva.

Under samma dag som Try it out pågår arrangerar Umeå universitet även  en allaktivitetsdag som kallas för Hälsa på campus. Huvudarrangör till denna dag är Idrottshögskolan vid Umeå universitet. Dagen är fylld med föreläsningar varvat med workshops och andra inom- och utomhusaktiviteter. För att läsa mer om dagen finner ni här.

Från våren 2018 har Try it out arrangerats  samma dag som Hälsa på campus. Studenterna är schemafria under hela dagen för att kunna få vara med på Try it out och Hälsa på campus. Anställda har möjlighet om deras närmsta chef beviljar ledighet att deltaga under eftermiddagen.

Som utställare kommer ni att få möjlighet att nyttja en uppvisningsyta där man får visa upp sin verksamhet eller nyttja den som prova-på yta under 20 minuter. Vi föreslår om ni är intresserad att nyttja ytan att ni fokuserar på att bjuda in besökarna i aktiviteten istället för att de ska passivt titta på. Prova-på-ytan är ca 15×15 meter. Därtill finns det även en upphöjd scen som man kan nyttja.

De som besöker Try it out är motiverade och är intresserade på vad mässan kan erbjuda. Detta innebär att besökarna är intresserade av ert budskap och ni kommer troligtvis att få många intressanta kvalitativa möten och samtal.

Det unika med TIO är att utställarna erbjuder besökarna att pröva på. Från arrangörshåll vill vi att ni ska kunna erbjuda en pröva-på upplevelse. Det kan vara att schackklubben som erbjuder att ta ett snabbt parti med klubbens pro, testa hastigheten i paddel, testa och bli instruerad i ”valla skidor” etc. Om ni har svårt att kunna se vad ni kan göra så är vi alltid intresserade av att hitta lösningar.

När ni bokar en plats har ni tillgång till ett bord i storleken 120×70 cm samt två stolar. Golvytan är väl tilltagen (2×4 meter) för att ni ska kunna ge möjlighet för besökarna att få pröva på. Om ni vet med er att ni behöver mer utrymme eller vill ha en utomhusyta ta kontakt med oss!

Ni får även tillgång till trådlöst internet.

Deltagaravgiften är 500kr.
Det finns 8 platser för pröva-på-tider samt en mängd monterplatser utan pröva-på-tid.

Boka monter + prova-på tid – 5 mars
Boka monter 5 mars

Kostnadsfritt för Umeå studentkårs kontrakterade samarbetspartners, kårsektioner och kårföreningar samt akademiska föreningar.

Kontaktinformation
Henrik Bjelkstål, Informationssekreterare 070-308 72 11

Soyja Halleros, Ansvarig för medlemsnytta 070-686 90 11

Marknadsföring av mässor

Umeå studentkår kommer att marknadsföra bägge events genom traditionell marknadsföring som affischering och utdelning av flygblad.

Studentkåren kommer även att uppmärksamma bägge event genom betalda annonser i sociala medier. Vidare kommer utåtriktade events göras för att uppmärksamma mässorna.

Umeå studentkår uppmanar alla deltagande parter att göra egna facebook events. Detta för att skapa ett buzz i de egna leden samtidigt som välkomstmässan/Try it out sprids socialt till fler personer.

Våra Facebook events finner ni här

Välkomstmässan

Try it out

# Hashtagging

För att kunna samla, dokumentera och enkelt kunna hitta använder båda mässorna av hashtags. Vi uppmanar därför att när ni berättar om ert deltagande i sociala medier att hashtagga era inlägg med

Välkomstmässa #welcomefair2019
Try it out #tryitoutfair